llibres digitals en català
El teu espai per compartir llibres i literatura | Versió Beta

1714

1714
Autor: 
Alfred Bosch
Editorial: 
Columna
Any d'edició: 
2003
Valoració dels usuaris: 
6.3/10
Valora aquest llibre: 
Llibresperllegir.cat es troba actualment en manteniment. Durant aquest manteniment no és possible canviar el contingut del lloc ( com comentaris , pàgines i usuaris ) .

Quasi tot bon català sap que va passar l’11 de setembre de 1714 a Barcelona, i les conseqüències polítiques que se’n derivaren. Ara bé, no tothom en sap les causes i molt menys les circumstàncies que van envoltar aquell fet. Alfred Bosch ha escrit una novel·la històrica basada en les aventures i desventures del jove anglès, Jonh Sinclair, personatge típic de l’època barroca. No és un tractat històric científic, està clar, però segurament ens hi aproparà.  

En un extens relat cronològic dels equilibris polítics de l’Europa del segle XVIII, en que es situa  la Guerra de Successió, l’autor hi destaca dos protagonistes, el propi Sinclair i la ciutat de Barcelona, ambdós subjectes, amb interessos paral·lels, acaben unint els seus destins.

Alfred Bosch barreja personatges històrics reals amb altres purament ficticis, per explicar al lector unes condicions polítiques i el clima social en que es desenvolupen els fets. Un home que passa de la joventut a la maduresa i de la frivolitat al compromís,  una ciutat que reafirma la seva identitat i una gent que canvia  el seu concepte de súbdit pel de ciutadà.
 
De l’autor he llegit L’Atles furtiu i Les set aromes de món, amb totes dues obres he de dir que he gaudit del bon ofici de qui les ha escrit. 

Per deixar comentaris has d'estar registrat:

Registre

Si ja estàs registrat, entra des d'aquí

Comentaris sobre "1714"

En el meu cas, vaig llegir primer la trilogia de 1714, que em va posar a to l'esperit patriòtic i després L'atles furtiu, que, tot i no desagradar-me em va semblar més fluix, massa previsible.
He de dir que en aquella època (cap a principis de segle) m'havia convertit en una lectora de novel·la històrica insaciable que llegia tot el que em queia a les mans i vaig adquirir un esperit possiblement massa crític.
Malgrat tot, reconec que em va agradar l'estil narratiu de l'Alfred Bosch.

dolors

No he llegit 1714 però sí que vaig llegir L'atles furtiu que me va entusiasmar (suposo que el vessant mallorquí hi va influir) i també he llegit Les set aromes del món que també me va agradar moltíssim.

Salutacions!

Margalida

Rigorós, entretingut, èpic, de personatges entranyables i llicències que es pren l'autor que s'agraeïxen. Alhora contingut i assenyat. Un gran llibre sobre l'epoca i els fets. Molt aconseguit i esclaridor.

Inevitablement el compararem amb "Victus"

Altres llibres del mateix gènere

El tiempo entre costuras
Maria Dueñas
col·lecció COLLEEN MCCULLOUGH
COLLEEN MCCULLOUGH
Canción de hielo y fuego
George R.R. Martin
Els llibres de Toti Martinez
Toti Martinez de Lezea
Edward Bulwer-Lytton
El metge d'Atenes
Pous, Teresa
El retorn de Voltaire
Martí Domínguez
Opus nigrum
Marguerite Yourcenar
El asirio
Nicholas Guild
PEDRO MAIRAL
La abadía de los crímenes
Gómez Rufo, Antonio
La casa de Riverton
Kate Morton
K.L. Reich
Amat-Piniella
Armando Vericat
Mil sols esplèndids
Khaled Hosseini
El camí de Vincennes
Antoni Marí
L'Ultim Cató
Matilde Asensi
L'origen perdut
Matilde Asensi
Riña de gatos. Madrid 1936
Eduardo Mendoza
El puente invisible
Julie Orringer

Llibre preferit per...